нелелека

Виктор Берллин
ранок, який нікому дати
зникає дуже повільно
літери довго будуть чекати
чергового божевілля

планета нахилена під градусом
люди обростають боргами
у мене на підвіконні кактуси
голуби, ніби люди,
рівняються на орігамі

часом - настільки просто
що відмовляєшся вірити
але ж насправді - хвилі сонця
не достатньо лише заміряти

і якщо очі починають підсвічувати
певно, що чергова халепа
краще одразу шукати іншої
раптом ця - зовсім не лелека