Татарстанга гимн кирэк...

Римма -Карамниса Арсланова
Татарстанга гимн кирэк.

«Татарстан Республикасы гимнынын, сузлэрен язу буенча бэйге игълан ителде.
Элегэ кадэр гимннын, кое генэ бар иде. Бэйгедэ телэгэн hэр кем катнаша ала.
Шигырь тесты татар hэм рус теллэрендэ кабул ителэ.
Ин, моhиме – анны укыгач, кун,елдэ Татарстан белэн горурлану хисе уянырга тиеш…»
март 2012 ел, газетадан озек.

Мин дэ ихлас кун,елемнэн яздым бу сузлэрне,
бэйгегэ катнашмадым, ташып чыккан хислэремне,
сезнен, блэн  булешэсем килэ.
© Римма – Карамниса Арсланова.


Татарстан илендэ яшибез без,
Болгар ж,ире безнен чыганак.
Ж,ир шарын чорнаган миллэтебез,
Дэрэж,эбез иман, вэ эхлэк.

Тормыш пэрвэрлэре – татарлар без,
Хозмэт илебезгэ боек дан,
Бердэмлеккэ тобэлгэн уебыз,
Ан,лашырга анна теле бар.

Миллэт байлыгы жир, кара алтын,
Рух байлыгы гэдел сунмэс иман,
Буыннарга саклансын илебез,
Бэрэкэттэ яшэ Татарстан.

Р. М. Яхин — ТРнын, дэулэт гимннын, музыкасынын, авторы.