Каламбур на беларускай мове - 95

Леонид Ганчаров
Каламбур камарыхі-дачкі камарысе-маці

Ты душой, матуля, не  КРЫВІ
Тым, што шчасце ў нас - не на  КРЫВІ.
Піць ваду ці квас ты мне  не  РАЙ,
Смак крыві - вось гэта цудны  РАЙ!

*****


Каламбур комарихи-дочки комарихе-матери

Ты душой, матушка, не криви
Тем, что счастье у нас - не на крови.
Пить воду или квас ты мне не советуй,
Вкус крови - вот это чудный  рай!