М й л с

Настя Мацуга
На засніжених вулицях шумлять вітри,
Задмушуючи душі твоєї тепло,
Біля якого я грілася, як біля ватри.
Тепер поле між нами кропивою і папороттю поросло.

Твоє рішення - піднести долоні, жалючись кропивою, жалючи кропиву
Або розвернутися раз і назавжди.
Я ж в нас залізна, все переживу,
На голку, як бусини біль нанизавши.

...
Зараз ти десь дихаєш, а я задихаюсь.
Ти думав, я не зможу жити без тебе,
А я посміхалась,
Виламуючи легеневим криком хребет.

А до поля мого ніхто так і не повернеться,
Хто ж проб'ється
Скрізь ліс моїх сліз:
Тут бур'яном поросло скрізь.

27 января 2014