М й язик

Настя Мацуга
Мій язик буде гострішим
За твоє лезо на бритві.
У моїй душі немає місця для тріщин
Та й тобі теж, набрид вже.

Твоє мовчання било відлунням по скроням,
Заливало щоки сірою фарбою.
Моїм самотнім холодним долоням
Не вистачало тепла, виробляємого кавою.

Гіркий присмак на солодких вустах;
Ніч. Сигарети. Червоне вино.
Мовчання по кілометрових дротах.
Здається, все це було так давно.

Грілися в кав'ярнях, ходили в кіно
На вечірній сеанс, де я засинала
На гострих колінях твоїх.
Закриваєш повіки - темно,
Відкриваєш - ні ночі, ні кіна, ні тебе.
Так і жила без снів своїх німих.

На душі щось шкребе між ребер.

4 марта 2014