Каламбур на беларускай мове - 97

Леонид Ганчаров
Каламбур брата брату аб каханні да чужой жонкі


Кахаць чужую жонку - гэта, брат, не ЖАРТЫ,
Хутчэй тушы ў душЫ свайго кахання ЖАР   ТЫ.
Табе каханне гэта трэба, як МАРЖА
Для  цвердалобага і вольнага МАРЖА.
*****
Каламбур  брата брату о любви к чужой жене

Любить чужую жену - это, брат, не шутки,
Быстрей туши в душЕ своей любви жар ты.
Тебе любовь эта нужна, как маржа
Для твердолобого и свободного моржа.