Что нужно для счастья

Пётр Шаколо
Анічога такога далёкага
Чалавеку для шчасця не трэба.
Дастаткова мне сонца высокага
І кавалачка сіняга неба.

А яшчэ, дык напэўна, патрэбна
Не спазнаць аніякай бяды,
Мець заўсёды скарыначку хлеба,
І глыточак крынічнай вады.

Ды не быць ні ў бузе, ні ў трывозе,
Сваіх блізкіх цаніць і любіць,
Каб спрыяла надвор’е ў дарозе,
І мне іншым патрэбнаму быць.

Што для поўнага шчасця мне трэба?
Ні геройства, ні славы, ні грошай…
Усяго толькі – скібачку хлеба,
І людзей побач – толькі харошых!

        ===========

Разве что-то такое далёкое
Человеку для счастья – потреба?
Мне достаточно солнца высокого
И немножечко синего неба.

А ещё, полагаю, потребно
Никакой не изведать беды,
Чтоб всегда была корочка хлеба
И глоток родниковой воды.

Да не быть ни в бузе, ни в тревоге,
Своих близких ценить и любить,
Не иметь чтоб препятствий в дороге,
И кому-то мне нужному быть.

Что для полного счастья потребно?
Ни геройства, ни славы, ни грОшей…
Да, всего только – корочку хлеба,
И людей рядом – только хороших!