Ефемери

Анжела Богаченко
Приготуйся,
чуєш мене?
Тільки слухай уважно,
часу мало.
Сьогодні такий день, 
він народжує Благовіщення. 
Записуй кожну деталь, замальовуй на зап’ястях
близькість, останні хвилини нашого буття.
Зараз ми пролітаємо сузір’я Великого Пса,
де Діва Марія грається, лоскоче,
кидає галузочки 
мільйонам зоряних цуценят
з галактики М83.
А ми, ефемери космічного сезону,
прориваємось крізь світло
і у нас є ще кілька секунд 
попрощатись.
Наосліп запам’ятовуємо долоні,
ластовиння на щоках,
дотики носами 
і головне -
мою вію під лівим оком,
яку ти прибереш,
щоб я тебе впізнала.
Приготуйся
почути
мене.