Байка про Вола, Свиню, та Злого Пацюка

Юджин Папуша
Одного разу доля зла
падлюку Пацюка спіткала...
Пацюк-злодюга влізши до Вола,
побачив те, що харч в хліву - халява...

До Пацюка прийшла Свиня,
щоб надурняк харчів пожерти...
Пацюк навів ще пацюня -
всі стали в пельку їжу перти...

А після, до Свині та пацюків,
велике кодло приєдналось
гидотних бридких слимаків -
їх кодло прогресивно розросталось...

Пожерли геть усе в хліву,
втопивши хлів в бридкому гної...
Щоб не ревів той Віл без їжі: «Му-у-у!»,
щоб не бажав другої долі,
схотіли голос вкрасти у Вола -
підсипав в їжу чорної холери...
І привели у хлів мордатого Кнура,
його ж призначивши в прем’єри ...

Тілець нахабства не стерпів
від смердюка Кнура-убоги,
він в голос люто заревів,
узяв того Кнура на роги!

Патякав після щось Пацюк...
Свиня кляла американців...
Але прийшов усім каюк -
Тілець на роги взяв "обранців"...

************************

Мораль, як приказка для всіх:
не лізьте рилом до Тільця,
щоб не ввести його у гріх
не спокушайте ви терпця...,
Коли же обірветься терпець -
Тілець, Кнура візьме на ріг,
як на шампур - від холки до яєць...