Серада

Махнач Сергей Юрьевсын
 Надышла серада - гэта час азірнуцца назад,
 узгадаць тыя справы, што я завяршыў паспяхова.
 Хутка выпусціць першае лісце абуджаны сад,
 І паўстане прад светам маё друкаванае слова.

 Серада - гэта роздум над сэнсам пражытых хвілін,
 Гэта кропка зваротнага ліку, дарогі палова.
 Скрозь нябёсы вясны на радзіму вяртаецца клін ...
 Да мяне так раптоўна аднойчы вярнулася мова.

 Я сярэдняга ўзросту, і гэта мая серада.
 Мне агледзецца трэба, зрабіць неўзабаве высновы,
 Бо ўцякае жыццё, як праз тонкія пальцы  вада.
 Час настане, i я растваруся ў паветры вясновым.
  09.04.2014