на перепутье эпох

Константин Гай
НА ЗЛАМІ ЕПОХ

Волі! Волі -
Мури впали.
Новим словом
Повалились, де стояли,
Сірі ідоли безбожні.
Серед мотлоху старого,
За колючими дротами –
Слухай, пане –
Прокинулась, пробудилась
Вітром в полі,
У неволі,
Та мелодія забута –
Пісня волі.

Не чекайте, що вернеться
Страшний Молох –
Давній ворог.
Годі ждати та терпіти.
Веселітесь, веселітесь.

Сатана підступний знову
Сіє зілля зла між нами.
Не здавайтесь!
Бийтесь! Бийтесь!

Христос гряде!
Христос прийде!
Христос спасе і воскресить,
Бог із нами, Бог із нами!
Оновлений, в новім світі.