Антон Паралингов - Метель моей любви

Мария Шандуркова
Антон Паралингов
Метель моей любви
http://www.stihi.ru/2014/01/11/12222

ВИХЪРЪТ НА МОЯТА ЛЮБОВ

Пeревод на болгарский язык:
Марии Шандурковой

Дървената ни колибка
спомен жив  във  паметта.
Рождество. В гората дивна
буря, клони под снега

се изтръгват, сякаш лапи
се насочват те към мен.
Ще избягам, ще се махна
в някой лунен мрак студен. 

Тихо-тихо мама шепне:
"Не отивай ти сега."
Но отлитнах неусетно
към далечната земя.

Не намерих блясък чуден.
Пустота и чужд пейзаж.
И отдавна се загуби
писаното: "...вечно Ваш..."

Спряха вихри, снежни бури.
Тъне вилата ми в тишина.
А къде е конят буен
в пламенната ми душа?



               
 Метель моей любви                Вихърът на моята любов
               

 Деревянная избушка                ДЪрвената ни колИбка
 давней памяти моей.                спОмен жИв  във  паметтА.
 Рождество. Метель. Опушка              РождествО. В горАта дИвна
 Леса дивного. Ветвей                бУря, клОни под снегА

 Лапы тяжко из-под снега                се изтрЪгват, сЯкаш лАпи
 Вырываются ко мне.                се насОчват те към мЕн.
 Убегу. Умчусь. Уеду                Ще избЯгам, ще се мАхна
 По морозцу при луне.                в нЯкой лУнен мрАк студЕн.
 
 Тихо-тихо скажет мама:                ТИхо-тИхо мАма шЕпне:
 "Никуда не уезжай."                "Не отИвай ти сегА."
 Но умчался я упрямо                Но отлИтнах неусЕтно
 На земли далекий край.                към далЕчната земЯ.

 Не нашел сиянье света.                Не намЕрих блЯсък чУден.
 Пустота. И чужд пейзаж.                ПустотА и чУжд пейзАж.
 КАнуло давно уж в Лету                И отдАвна се загУби
 То письмо :"Я вечно Ваш..."            пИсаното: "...вЕчно ВАш..."
 
 Улеглись метели, бури.                СпрЯха вИхри, снЕжни бУри.
 Дача в соснах спит в тиши.             ТЪне вИлата ми в тишинА.
 Где же скрылся конь каурый             А къдЕ е кОнят бУен
 пламенной моей души?                в плАменната ми душА?