Copacii tac, ciar daca-i doare

Галина Чиореску
...Taiau copacii... Ei taceau...
Se auzea doar  beschia scrisnind...
Ei nu plingeau, nici nu se tinguiau,
Si nici un sunet nu scoteau murind...

Erau copaci batrini, dar in putere,
Vazut-au multe pe acest pamint.
Acum mureau ei in tacere,
Cadeau cu totii rind pe rind.

Si cum cea mina de s-a ridicat
Sa-i taie, cind erau  ei vii ?!
Poate acel om la umbra lor a stat,
Acum taia el fara mila!

...Copacii tac, chiar daca-i doare
Si mor copacii in tacere...
La ei sa invatam rabdarea,
Ca ei sa suportam durerea!...