Ольга Мальцева-Арзиани - Запах розы подарю в тиши

Мария Шандуркова
ЗАПАХ РОЗЫ ПОДАРЮ В ТИШИ ТУМАНОВ
http://www.stihi.ru/2010/05/20/437

Радость с горечью впитает нежность сердца,
Но от горечи лишь привкус на губах.
Так открой души своей скорей мне дверцу...
И явлюсь тебе, быть может, в светлых снах...

Запах розы подарю в тиши туманов,
Напою тебя предутренней росой.
Запах розы удивительный и пряный
Предназначен, предначертан нам с тобой...

Горечь радости - как скорая разлука,
Радость горечи - как розы аромат.
Никогда не сможем жить мы друг без друга...
Подари мне на прощанье нежный взгляд...

Снова мчусь туда, где снишься мне ночами.
Снова ждёшь меня, и я назад вернусь.
К нежным розам прикоснусь тогда губами,
И исчезнет в море счастья наша грусть...

Запах розы подарю в тиши туманов,
Напою тебя предутренней росой.
Запах розы удивительный и пряный
Предназначен, предначертан нам с тобой...


ДЪХ НА РОЗИ ЩЕ ДАРЯ В МЪГЛИЦА ТИХА...

Перевод на болгарский язык:
Марии Шандурковой


Радостна горчилка пий сърцето жадно,
от горчилката по устните следа.
Отвори душата си за мене цяла...
Аз пред тебе в твоя сън ще се явя...

Дъх на рози ще даря в мъглица тиха,
тебе ще поя с предутринна роса.
И упойващия дъх на розите прониква -
той за двама ни - единствено избран...

Горест -радост – във разлъка близка дебне,
радост-горест – като розов аромат.
Разделени ний не можем да сме с тебе...
Нежен поглед изпрати ми пак...

Пак отивам там, където те сънувам.
Пак ме чакаш ти и аз ще дойда пак.
Рози ще докосна аз тогава с устни
и ще чезне в радост нашата тъга.

Дъх на рози нося ти в мъглица тиха,
тебе ще поя с предутринна роса.
И упойващият дъх на розите прониква -
той за двама ни единствено избран...