Как обичам!

Радко Стоянов 2
Как обичам! Как обичам
като конче да потичам!
На поляната голяма
да бера цветя за мама!

Искам в близката горичка
да запея като птичка!
Да отида на реката,
да цамбуркам във водата!

Искам слънце да ме грее,
вятър весел да ме вее!
Смел да бъда като лъв
и във всичко да съм пръв!