Eng-Rus. High poetry

Лев Дымов
HIGH POETRY
“High poetry”, as high school teaches,
Is very, very high.
And so I’m a climbing mule:
The sky is surely nigh…
But is there air in the heights?
Or does breathing stop at all?
While dying, I see Pearly Gates,
And an angel, very tall…

Высокая поэзия HIGH POETRY
Высокая поэзия, как учит школа, “HIGH POETRY”, AS HIGH SCHOOL TEACHES,
Очень и очень высока… IS VERY, VERY HIGH…
Оттого я и есть в гору бредущий мул: AND SO I’M A CLIMBING MULE:
Небо, конечно же, близко... THE SKY IS SURELY NIGH…
Но есть ли воздух в тех высотах? BUT IS THERE AIR IN THE HEIGHTS?
Или дыхание остановится вовсе? OR DOES BREATHING STOP AT ALL?
Умирая, я вижу Райские/Жемчужные Врата WHILE DYING, I SEE PEARLY GATES,
И ангела, очень высокого...  AND AN ANGEL, VERY TALL…


Звук
https://soundcloud.com/brekhman/2-high-poetry