Veverita

Галина Чиореску
Rita-Rita veverita
Iute-si leaga ea fundita,
Apoi scutura codita
Si da fuga la portita.

Iata un gindac cuminte
Duce-o torba cu placinte,
Si macar ca e fierbinte,
Dar el merge inainte.

Fuge iute un iepuras,
Fudul ca un cuconas,
Se grabeste la oras,
Locuieste la etaj.

Iata si o pisicuta
Pufosica si micuta,
Are o mica pastelcuta
Peste blana-i molcaluta.

Fuge si un catelus,
Foarte vesel si ghidus!
Il cheama pe el Tarcus
Si e foarte jucaus!

Veverita s-a uitat,
Foarte mult s-a bucurat!
Si-mpreuna s-u jucat
Pina ce a inserat!....