Къведни зун

Зарина Мустафаева
Гъил эцигна жуван пелел,
Зун фикирри тухванвай..
Акуна заз къвед са хилел,
Гьакьван иер ксанвай.

За явашдиз кьуна а къвед,
Жуван  рик\ив агудна.
Бахтлу жеда,лугьуз,чун кьвед,
Ам ахварай авудна.

Килигна ам заз милаим
Дикъетдалди мукьвалай,
Хабар кьуна:Вучиз на зун
Вегьена лагь ахварай?!

Сесиналди жуван назик
Жаваб гана за адаз:
-К\ан хьанач вун кьисмет хьана,
Зун амаз са чарадаз.

-Багъишламиш вуна заз,руш,
Завай бахтлу жедач вун.
Вун я инсан,зунни я къвед,
Са гафунал къведач чун.

Ик\ лагьана ,катна зи къвед,
Даим ялгъуз тунва зун.
Мад хьанач хьи садакай кьвед...
Мад хиялри кьунва зун..