Стlал Сулейман

Мадина Рамазанова
Сулейман ваз хьурай гьалал,
Маса тагай дидедин ч!ал,
Чир хьайи ваз чи гъамни-гьал,
Икрамда чна ваз,Сулейман!


Чешне я ви  ктаб- дафтар,
Гафаралди я вун уст!ар,
Кьил виневаз лугьуз ви т!вар,
Мягьт!ел я чун, вал Сулейман!


Гуз гьазур тир вуна ви чан,
Хуьн паталди чи Дагъустан.
Гъиле кьуна  лап к!евиз лаш 
Душманар чи, ийиз  яваш.


Кесибризни ийиз куьмек
Гьалал хьуй ваз дидедин нек
Авахьиз ви бедендай гьекь
Чани гана на, Сулейман!


Ава  шаир чи дагълара,
Илим гала ви ц!арара,
Ашукьринни ви гафара,
Сулейманан "шаир" т!вар!


Ам чи девлет , чи къизил я,
Ч!ехи шаир чи умуд я.
Сулеймана авахьиз ст!ал -ст!ал.
Кхьенвайди чаз хъсан шиир я.