Пятнiца

Махнач Сергей Юрьевсын
Вабіла пятніца стужкай дарожнай,
Рухаўся жвава мой Гольф па шашы.
Тэмп  адчуваючы клетачкай кожнай,
Зліўся  я з ім i ляцеў да мяжы.

Думаў, што там, за мяжой, за кардонам,
Знікнуць пытанні, адказы ўсплывуць:
Як і чаму ў Еўразвязе свядомым
Людзі  найлепей  за нашых жывуць?

Што  там прывабнага, як там заробкі,
Колькі каштуе паесці, паспаць?
Як там народ: ці дайшоў ён да кропкі
Ў  згодзе агульную яму капаць?

Дружна старонкі замежных выданняў
Пішуць: "У нас чалавек - не халоп".
Шмат паднялося надзённых пытанняў,
Простым людзям задаваў іх у лоб.

Толькі адказвалі людзі нясмела,
Тоячы словы і думкі свае.
Бачу, Еўропа, ты паразумнела -
Прагнуць свабоды народы твае.

Змешваць ня трэба какаву з гарбатай,
Межы павінны народ бараніць.
Выправіш ты гэта глупства лапатай:
Звалішся ў яму, каб нешта змяніць.
14.04.2014