Молитва о мире на Украине

Светлана Галуненко
СТИХИРЯНЕ! На Украине сейчас сложилась очень
напряженная ситуация.  Просим ваших молитв!


       Молитва о мире на Украине.

(данная молитва за Украину читается по
 благословению Святейшего Патриарха Кирилла
во всех храмах Русской Православной Церкви).


  Всевышний Боже, Владыко и Содетелю всея
твари,наполняяй вся величеством Твоим и
содержаяй силою Твоею.

  К Тебе Великодаровитому Господу нашему припадаем,
сердцем сокрушенным и усердною молитвою о стране
Украинстей, распрями и нестроениями раздираемей.
 
  Премилосердый и Всесильный, не до конца гневайся,
Господи! Буди милостив нам, молит Тя Твоя Церковь,
представляющи Тебе начальника и совершителя спасения
нашего Иисуса Христа. Укрепи силою Твоею верныя
люди в стране Украинстей, заблуждающим же просвети
разумныя очи светом Твоим божественным, да уразумеют
Твою истину, умягчи их ожесточение, утоли вражды и
нестроения на страну и мирныя люди ея воздвизаемая,
да все познают Тебе, Господа и Спасителя нашего.
Не отврати лица Твоего от нас, Господи, воздаждь нам
радость спасения Твоего. Помяни милости, яже показал
еси отцем нашим, преложи гнев Твой на милосердие и
даждь помощь Твою народу украинскому, в скорби сущему.

    Молит Тя Церковь Русская, представляющи Тебе
ходатайство всех святых в ней просиявших, изряднее
же Пресвятыя Богородицы и Приснодевы Марии, от
лет древних покрывающия и заступающия страны наша.
Возгрей сердца наша теплотою благодати Твоея, утверди
волю нашу в воли Твоей, да якоже древле, тако и ныне
прославится всесвятое имя Твое,
Отца и Сына и Святаго Духа, во веки веков.

              Аминь

Фото автора из домашнего иконостаса -
икона Божией Матери «Взыскание погибших»

«Погибшие» - это те, кто отошёл от Господа, это «блудные дети»,
которым нужно вернуться в храм к Отцу Небесному….