Приходи, обними... Наталья Тимашевская

Радко Стоянов 2
Возвращайся,  родной, прикоснись  поцелуем,
Отогрей  моё  сердце  душевным  теплом.
По  тебе бесконечно,  днем  и ночью  тоскую,
Без  тебя  я,  как  птица  с подбитым  крылом.

Ты  единственный  мой,  ты  безумно  желанный,
Несмотря  на  разлуку,  люблю всё  сильней.
Под  окошком  цветник, морем  алых  тюльпанов,
Не  даёт  мне забыть наших  радостных   дней.

Ты  наверно  пришёл,  той  весною  из  сказки,
Соловьями  запели   любовь  и мечты.
Счастье  наше   сияло,  как  в  радуге  краски,
Почему  между  нами  сгорели  мосты?

Приходи, обними, вспомни  нежные  встречи,
Капли  слёз   с  моих  щёк  поцелуем  сними.
Пусть  стеной  от невзгод   будут  мне эти  плечи,
В  страстных  ласках  моих   навсегда  утони.

ЕЛА, ПРЕГЪРНИ МЕ…
Превод: Радко Стоянов

О, ела си, любими, ела, целуни ме,
постопли ми сърцето с любов, топлина!
Аз за тебе и денем и нощем тъгувам,
че без тебе съм птица с подбити крила.

Теб единствен, любими, безумно желая
и, макар разделени, обичам те с плам.
Под прозорчето грее море от лалета,
не забравям аз нашите радостни дни.

Ти навярно ще дойдеш на пролет със ласки,
вече славеи пеят с любов и мечти.
Тук дъгата небесна сияе от краски,
ах, защо между нас любовта не блести?

Ти ела и спомни си за нежните срещи,
а сълзите с целувки горещи глътни,
че опора за мене са твоите плещи.
Тук, в прегръдките мои, докрай остани!