Знаме лесно се шие, но...

Анатолий Волчо
- «Знаме лесно се шие но носи се трудно»!
Тъй ми казваше дядо догдето бе тук.
Аз го слушал, побирал, но достичка мудно
И понякога бягал от него напук.

Дошло времето му и поминал си дядо
И байракът трепери днес в мойте ръце.
И таз мъдрост що някога той ми предаде
С всеки ден я разбирам аз все по-добре.