Щастя

Энни Май
Колись, мабудь, спитає донька:
"А що на світі значить щастя?
Це мішок цукерок повний?
З друзями щодня зустрічаться?

А, може, гарна нова лялька?
Не мовчи, скажи ж мені,
А що на світі значить щастя?
Будь ласка, розкажи!"

Тоді, на доньку подивлюся,
Обійму її та усміхнуся,
i ні краплі не тая:

"Донька, щастя це любити,
i рідні поруч та здорові,
Це білий світ на двох ділити,
Це вночі з матусею розмови.

Це прокинувшись повернутися,
Побачити рідні очі, усміхнутіся
і тихо сказати своє бажання -
Нехай це буде справжнє кохання".