Господи, спаси

Сай Ли
Господи, спаси Украину! Дай нам терпения пройти все испытания с любовью и сохранить страну!!!
Духовный гимн Украины, музыка Николая Лысенка, слова Александра Конысского.
Написан в 1885 году.
Известные аранжировки Виктора Матюка, Кирила Стеценко и Александра Кошица.


Боже великий, єдиний,
Нам Україну храни,
Волі і світу промінням
Ти її осіни.
Світлом науки і знання
Нас, дітей, просвіти,
В чистій любові до краю,
Ти нас, Боже, зрости.
Молимось, Боже єдиний,
Нам Україну храни,
Всі свої ласки-щедроти
Ти на люд наш зверни.
Дай йому волю, дай йому долю,
Дай доброго світу,
Щастя дай, Боже, народу
І многая, многая літа.