Каламбур на беларускай мове - 103

Леонид Ганчаров
Каламбур маці сваёй дачцэ, чакаючай аднаногага  аднавокага пірата


Плыве з краін далёкіх  да нас прыгожы  ШЛЮП,
З піратам аднавокім цябе чакае  ШЛЮБ.
Але нам будзе добра з табою,  КАЛІ  ТОЙ
Жаніх твой аднаногі прыбудзе з   КАЛІТОЙ.

***

Каламбур матери своей дочери, ожидающей одноногого одноглазого пирата

Плывёт из стран далёких  к нам красивый шлюп,
С пиратом одноглазым  тебя ожидает брак.
Но нам будет хорошо с тобою, если тот
Жених твой одноногий прибудет с мошной.