Моцна лашчыць

Владимир Шульговский
Моцна лашчыць пагляд зiхаценне,
Лiхтарамi зялёных вачэй,
I зрабляецца кожным iмгненнем,
Грукат сэрца грамчэй i грамчэй

Я цябе адчуваю патрэбай,
Што ракою вялiкай цячэ,
Як дзiвосна ляцяць зоркi з неба,
Падарункам у далонi твае

Ты цудоуная кветка у кроплях,
Срэбра зор,што прыгожа блiшчыць,
Пацалункамi вуснау пяшчотных,
Адчыняешь пакой таямнiц

Верш малЕнькi малюе аловак,
Пра каханне спяваюць радкi,
Гэта шчасце - цябе бачыць побач,
Прытуляясь да хваляу Вясны.