Я тех краёв. Андрей Малышко

Любовь Шикторова
Я тех краёв, где в синие низины
Андрей Малышко.
Из цикла «Сонеты обуховской дороги»

Я тех краёв, где в синие низины
Горячие лучи разбрасывает день,
Где грузли революции машины
Отбросив фарами былого тень.

Людские руки знают там мозоли,
И даль степей, и лунную дорожку,
И в партизанских посвистах, в разгоне
Свисает неба звёздное лукошко.

Там слава, труд и мудрость троекратно
Родит нам и Шевченко и Сократа.
А за Днепром, чудес родив волну,

Земля полтавская поднимет гулы,
Идут поэты, новые Микулы,
Чтоб распахать им сердца целину.

Андрiй Малишко.

З циклу « Сонети обухiвської дороги»

Я з тих країв, де в синi оболонi
Гарячi перснi розкидає день,
Де грузли в землю революцiй конi
В очах вiдбивши завтрашню ясень.

Там знають мозолi людськi долонi,
I даль степiв, знуртована лишень,
У партизанських посвистах, в розгонi
Звисає неба зiрна козубень.

Там слава, й труд, i мудрiсть троєкрата
Ще вродить нам Шевченка i Сократа.
А за Днiпром, як дивну дивину,

Земля полтавська пiднiмає гули,
То йдуть новi поеты, як Микули,
Щоб розорати серця цiлину.