Върви напред!

Радко Стоянов 2
О, нека Бог ти дава сила,
щастлива, радостна съдба,
от земните злини закрила
и здравината на дъба!

Отлитат като волни птици
годините на младостта,
но греят твоите зеници
с надеждите на пролетта.

Безброй желания, копнежи
бушуват в яките гърди
и силите ти, още свежи,
дълбаят верните следи.

Напред те води синевата
на новия усмихнат ден,
зове те, ведра, бъднината-
възторжен, смел и вдъхновен!

Бъди честит, твори, мечтай
за благото на Роден край!