Царiвград

Сергей Вощаный
                Мир будує, ворожнеча руйнує.
                Ходімо, брате, однією дорогою,
                одну думу думатимемо.
                / Народні прислів’я /

На крутій горі під захистом гармат
В минулому століть величний Царівград -
Місто-фортеця, поселення черкас,
У розбраті зруйнований не раз!

Біжить мАлая річечка Бахтин
Широкою долинОю,
Упадає в бІльшую Оскіл,
Та попід горою.

Оскіл наповнює Дінець,
А той у Дон порине –
Потоки дружнії крапель
Об’єднуються в силу!

Як річечки всі розірвати,
То куди їм бігти?
А без них висохне море –
Усе живе загине.

І народи з різних націй
Повинні буть єдині!
Як братів всіх роз’єднати –
Не буде країни.

Біжить мАлая річечка Бахтин
Широкою долинОю,
Упадає в бІльшую Оскіл,
Та попід горою.

Гора крутая, мальовничий виднокрай –
Царь-град цвів-розцвітав немов би рай!
Коли б не ворогувати рідним братам...
Зостався один камінь пам’яткою нам.

                23.IV.2014р.

Цареборисів, Царівград – перше місто Слобідської України, збудоване в 1599 році за наказом царя Бориса Федоровича Годунова.
Черкаси – так називали українців.