Дори да свършат всичките сезони

Николай Дялков
ДОРИ ДА СВЪРШАТ ВСИЧКИТЕ СЕЗОНИ

Ще се намерим някой ден. Ще се намерим.
Разминахме се, както сме си двамата.
Ще хлопнат пак пред нас познатите ни двери –
иглата ще изровим изпод сламата.

Били сме двама с теб. Били сме в дълги нощи.
А толкова самотни сме се чувствали.
Небето ни е крило в облаци разкоша си.
И Пролетите в нас сме ги пропуснали.

Ще се намерим с тебе пак. Ще се намерим.
Дори да е в мига на сетни Есени.
Дори в последните ни Зими начумерени –
ще се намерим с тебе. Знай – светът е тесен.

Ще ни подгони зимен ден. Ще ни подгони.
Ще топлят две сърца – тъй, както виното.
Дори ей тъй – да свършат всичките сезони –
ще се намерим, както се разминахме.