Самота

Павленко Оксана
Найкраще товариство –самота
І вас моя хай думка не дивує.
Вона така спокійна і проста
І знов, як перше, звук її чарує.

Найкраще товариство –самота,
Не подруга на лестощі багата,
І хто сказав вам, що вона пуста?
Змістовніш діалог не відшукати!

Найкраще товариство –самота.
Не та, яку залишили безбожно,
А та, яка спокійно завіта,
Якраз тоді, коли відчує – можна.
                2005