Збирай, краiно, сили...

Маслов Владимир
Молилися церкви, стояли люди,
горів Майдан в облозі барикад…
О Боже, що то буде, що то буде,
коли з мечем на брата піде брат?

Михайлівський на сполох б’є у дзвони,
поранених сховавши у собі.
Збирай, країно, сили у загони,
кинь виклик поневоленій добі!

Невже поділять нас на Схід і Захід
і розведуть по різні береги?
Чи наша мова це вагомий закид,
який між нами сіють вороги?..