Боляче

Павленко Оксана
Боляче…чому – не зрозуміти,
Погляди обпалюють вогнем.
Хочеться увесь цей світ змінити,
Та ніяк із себе не почнем.

Як його змінити невідомо,
Коли тисне й небо ніби гріх,
Коли, як у гостях, в себе вдома
І не стане совісті на всіх.

Я відкрила, не ховаю душу
І мені свою ти покажи.
Бачу… і тобі сказати мушу:
Ти або терпи, або біжи.

Запитальний погляд, безперечно,
Спробуй одну істину збагнуть:
Душу мати зараз недоречно,
Тут таких каліками зовуть.               

                19.05.2008