Гiркота мрiй

Юлиана Отступникова
Давно вже спалені мої мости,
Гіркота мрій у філіжанці кави,
Німе відлуння – голос самоти.
Маріонеток втомлених вистава

За вікнами триває знов на «Біс»,
Недограних ролей лялькові битви,
В залатаній сорочці шепче біс:               
«Офеліє, почуй мої молитви!»

Намарно все тепер. Старий ліхтар
З пітьми вихоплює останній острів світла,
Де сивий кіт сидить – старий казкар,
І  місяцю складає оповідки

Про все що буде, чи було колись,
Непевне, втрачене і незбагнене нині.
На квіт прокльонів твоїх і молитв
Опуститься з туману білий іній

Й розтане на світанку, мов роса,
Бо врешті-решт – одна пітьма та вічність
Залишиться зі мною. І гроза
Травнева в небі блискавками квітне,

Мов папороть в купальську ніч глуху,
Марою сподівань й надій колишніх -
Пілат ішов  по місячнім шляху
І долу падали пелюстки білі вишні.

4.05.2014