Тази вечер

Николай Дялков
ТАЗИ ВЕЧЕР

Тази вечер реших да избягам,
тъй – от всички. От себе си даже.
Като някакъв пес – от тояга.
Като скитник – самотен, прокажен.

Тази вечер пропуших поредно.
И поредно съм пак без цигари.
Аз съм сам. Полунощ е. И дебне
пак часовникът в шест да удари.

Тази нощ се разминах с някого,
който много прилича на мене.
Той обаче е слънчев. Без яке –
просто мъж със море до колене.