фарысею...

Николай Байда
Што я палю, што я вам сею..?
Шкло адбівае лік фарысея.
Нешта ў ва мне не выпаўзае,
Цемра жыве,
і глыбока пускае
корні
атрутай аслабілі душу...
я без Яго ўжо ніколі не здолю
з долу злачыннага выйсці на волю,
я без Яго сябе не прымушу
з д’ябла калыскі вызваліць душу.
Божа, дай сіл прад Табою скарыцца
Каб у штодзённым не растварыцца.

Мікалай djmike 14 05 2014