***

Джордж Старков
Ніколи не цурайся бідності,
Не дзвін монет оцінює життя.
За ці монети не купити гідності
І не уникнути людського забуття.
Нехай у тебе порожньо в кишені,
Не дай згоріти полум’ю в очах,
І пам’ятай, що мрії всі здійсненні,
Доколи дух твій в тілі не зачах.
Через пусті і безіменні будні
До тебе шлю я всі мої вірші.
Ніколи не цурайсь того, що руки брудні,
Цуратись треба бруду у душі.

(с) Джордж Старков