Гьахъана цар дигуй

Салим Герейбеков
Мили угьубил гъяйзе.
Дигахъис нам шин держес,
КарцIугьубил замайзе,
Дигахъис хIу кераэс.

Припев

Эни бакIибил гъяйзе,
ХIуеб дигахъуй ана,
Дигахъисра итI хIяйзе,
Ругьалра хIу гьахъана.

Гонай хIуебра бакIиб,
Лерил вавне датдухъун.
Дигуй мякьла хIаракIиб,
ХIяна гъиз намке духъун.

Миъла уди шин ана,
Дигира дия дяргIиб.
Царле цари гьахъана,
Дия уркIи пIякьбикиб.