Памяркоуны дожджык...

Мария Хрусталёва-Перчик
Памяркоўны дожджык стукае ў дзверы,
Трымкаціць па шыбах...
                Гоіць боль душы...
Ціхі, добры дожджык, я табе паверу!
Усміхнуся шчыра
               і пайду хадзіць!

У ботах...
         З парасонам...
Па завулкам сонным...