Нэстэлджи

Динияр
Янгыр яуды, китте...
Кэкре-бокре юллар молдрэмэ сулы.
Йоримен коры "утыраулар" унаена, 
Тик тимэсен киемемэ пычрагы.
Их!.. Нэстэлжи били йорэгемне,
Уйларымда гамьсез балачак:
Тунбашлар-без- урам ерып,
Йори идек кэкре юлны тигезлэп.
Янгыр безгэ янгыр тугел,
Кулда чыбыкка бэйлэнгэн тэгэрмэч,
Кызу-кызу эйлэндерсэн, вэт зэхэрле,
Шундый матур чэчри, кахэрле!
Булмаса лисэпит "жегеп",
Эзлэп зур кулэвеклэр,
Бездэн була, булдырабыз -
Ерып чыга егетлэр.
Юкса бераз корый торгач,
Кузэтеп лэ юеш балчык жирлэрне,
Лисэпитлэр - машиналар,
Вэт буксилэр "сореп" жирлэрне!..
Их!.. Ничэмэ янгыр явып узды,
Донья буйлап таралды дуслар,
Тик эледэ улэн катышлы янгыр ислэрен
Оныталмам бер дэ газизлэр...