Последна спирка

Николай Дялков
ПОСЛЕДНА СПИРКА

В една невзрачна, мижава каруца
животът ми през този свят минава.
Клеясала, тя скърца и скрибуца.
Но хубава за мен е. И е здрава.

Напред летяха Лади и Москвичи.
Сега ми правят вятър Мерцедеси.
И ни един не спря, благоприлично
да ме попита: Старче, за къде си?

И аз не питам те къде отиват
забързани. И все си кретам бавно,
защото знам – накрая се отбиват
на мястото, където ще сме равни.