Весна

Людмила Гутровенко Михадюк
ВЕСНА.
По землi тумани стелятся клубами
Килимок зелений вiд роси блищить
Понад вулицей вокацii стоять рядами
В небi птах мов немовля кричить.

На ставку гуляэ,плескаэ карась
Верби з ранку коси у водi миють
Вся земля причипуралась, прибралась
Павуки шовка своi старанно шиють

Рiчечки на сонцi чипуряться,
Хвильки наче кришталеви вази.
На старенькiй хатi аiсти гнидяться,
Хозяйнують та трiщать до сказу.

Оживаэ все, буяэ ,дихаэ весна,
I в повiтрi пахне липкими бруньками.
В небо мов у дзеркало дивится вона,
I смiестся в голос,заграва з хмаркам