Украино

Галлий
У К Р А Ї Н О.


Я  до болю  шаную  майдани
Там  i  гiднiсть, i  честь - майорять.
Україно!  Скидаймо  кайдани !
Досить  хибну  стежину  скорять!

Щоб  Державі  міцнішою  стати
Не  потрібні  розваги  гучні
Мов  дитя - ми  повиннi  кохати
Сиві  схили  Дніпра  чарівні.

Що накоїли  ми ?   Боже  милий
Де - ж  завзяття  та  щира  любов
Як  ворожі  приборкати  сили ?!
Відновити  знецінену  кров.

Не  є  пристрастю  протистояння
У  час  смутку,  хвилини  скрутні
Самовідданість  в  праці,  навчанні
Не  лише,  щоб  на  користь  собі.

Пам’ятаєм - чиє  в  нас  коріння
Та  мерщій  зберемося  в  похід
Крок  за  кроком  до  порозуміння
Об’єднавши  і  захід,  і  схід.

Годі  бавитись  довготерпінням
Важіль  долі – суцільне  кермо
Назмагались  вже  гріхопадінням
Власноруч  натягнувши  ярмо.

Сподівання  згаса  на  одинці
Не  вгамовують  спрагу  пісні 
Ми - ж  єдиний  народ,  українці !!!
А  взаємини - ледве  тісні.

Як  звести  дивовижну  країну
У  занепад - з  родючих  ланів ?
Кращу  долю  відчуй  Україно
У  безмежній  любові  синів.

Скiльки  ще  нам  збирати  майдани ?
Вiчнi  душi  героїв - не  сплять...
Україно !   Скидаймо  кайдани !
Досить  хибну  стежину  скорять.