Сумно

Александр Погей
Сумно, коли українською мовою хтось говорить,
Бо українська сумна, як селянський батіг
Мірою зла занапастила себе
"Хатою з краю" не захистила, а мре.
Плідно їсть землю, бо та щось родить
В череві червні точать манускрипт,
Від незалежності віє тюрмой -
Погляд з за грат називають - ганьбой ...