Сердце - в огне! Реквием

Валерий Шумилевич 2
               Памяти жертв евромайдана

Я вижу страшный сон
Или мы все - больны?..
Всеукраинский стон -
Это - не сны!

Плач, Украина, навзрыд,
Сердце твоё в огне,
Сердце твоё горит
На войне!..

Чёрная пыль легла
Пеплом на твой висок,
Чернобыльская зола -
Электрошок!..

Плач, Украина, плач!
Киев в боях увяз...
Там, где "віршує" Драч,
Лучше бы встал Тарас.

Встал и сказал нам всем:
"Діти мої живі,
Бились колись мечем,
Та зараз мечі нові.

Зараз такІ мечі,
Що можуть усе спалить.
Будє тоді ні з чім
Нам на Вкраїні жить.

А можє прийти кінець
З цього й для всій Землі...
Знаю, урвавсь терпець,
Та ви вжеж і не малі.

Воля для нас - святе!
Волю - не віддамо,
Та треба ж робити те
Мудрійше - скидать ярмо.

Я повернувся знов,
Щоб дати новий заповіт:
"Хай більш не л,ється кров,
Хай не палає світ!.."

21 февраля 2014