Надрукавана у 17 год

Виталий Минцевич
Горы, рэкi, ды лясы
Бачыу у свеце шмат дзiвос:
Дужа сiнiя насы,
Дым табакi, папярос.
Усе я бачыу: цуд нябес,
Як зямля дрыжыць ад стомы,
Як у восень дзiуны лес
Зiхацеу. Як стог саломы-
Мялi, босымi нагамi,
Як зяленыя лясы,
Звалi-дзiунымi лясамi.
Надрукавана у 17 год.