твоя перевтома

Виктор Берллин
мені невідомо
твоя перевтома
ночі і дні
що ховаєш в очах

з лакриці хмари
віршована пара
люди навколо відлітають
на перших порах

мені
зносить дах
вітер дужчає тут
і в горах

я відкриваюсь - тобі і небу
не знаю чи треба
не знаю чи вмію
це просто проходить по тілу
як хвилі
як мрії

як змії, що відкладають яйця
обережно торкаюсь твого чола
зараз у мене лише твої пальці
а вчора - у мене була душа

але віддано те, що ніде діти
і ми, як неслухняні діти
шукаємо сміх в зіницях навпроти
спочатку поглядом, а далі ротом

і коли закінчиться кисень,
я зрозумію
чому твої очі повні надії
чому наші руки так міцно сплелися
зрозумію
надіюсь
мені цього вистачить