Я беларус

Пётр Шаколо
Я беларус –
да глыбіні душы
і звонку!
Я беларус,
Шаную мову, род
і любую старонку.
Я беларус,
я патрыёт –
вось так і запішы!
Пра нас
гавораць людзі “бульбашы” –
Яны ад ісціны
далёка не сышлі,
прыкмету вызначылі тонка:
Калісь мы бульбачкай сваёй
кармілі ўсю
Савецкую старонку.
Я беларус –
і маю гонар свой!
Я беларус –
да глыбіні душы
і звонку!

===================== -

Я беларус –
до глубины души!
И говорю об этом
громко, звонко!
Я чту язык свой, род
и милую сторонку.
Я беларус,
я патриот –
вот так и запиши!
Нас называют люди
“бульбаши” –
И далеко от истины
они не отошли,
подметив сущность эту тонко:
Мы раньше бульбочкой своей
кормили всю
Советскую сторонку.
Я беларус –
до глубины души!
И говорю об этом
громко, звонко!