Улулица - Сова

Мария Шандуркова
УЛУЛИЦА

В мрежа нежна сред гората
обич тиха, чака скрита...
С глас пробожда тъмнината
улулица нощна птица.

Бърза птица улулица
да я види, да я грабне,
над главите ни прелита
и над сенките ни хладни.

Ще ни види тази птица,
ще ни види, ще завиди,
обичта във нас е скрита...
Ох, дано да не ни види!

април, 2014 г.

Мария Шандуркова

Фото из Интернета